|
www.tactical-spec.com Forum Tima za Takticki Trening
|
| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
target
Pridružio: 13 Feb 2006 Poruke: 1 Lokacija: Arandjelovac
|
Poslao: Pon Dec 21, 2009 8:13 pm Naslov: Utisci sa pohadjanja Kursa |
|
|
Pozdrav, svim clanovima foruma kao i gospodi iz tactical training team-a. Zeleo bih da prenesem neke svoje utiske vezano za TTT i njihov rad,kao zaljubljenik u oruzje dugo sam lutao po internetu trazeci neko mesto, streljanu... gde bih mogao svoje znanje o oruzju usavrsim iako se nebavim poslovima bezbednosti. Kada sam naleteo na stranice tactical-spec.com sve sto sam video na sajtu mi je bilo veoma fascinantno i neverovatno da u nasoj zemlji postoji firma koja pruza usluge usavrsavanja takticek obuke za civile.Naravno odmah je poslat prvi email na office sa brdo pitanja vezano za kurseve i programe TTT-a,odgovor sam dobio na svako moje pitanje u veoma kratkom roku i odmah sam zakljucio da se radi o profesionalnom timu, na svako moje pitanje je odgovoreno krajnje ozbiljno sa zeljom da pronadju program koji odgovara mom predznanju vezano za pistolj. Slozili smo se da je to osnovni kurs za pistolj koji traje jedan dan i za to vreme se iz tog oruzja ispali 300 metaka.Ono sto me je najvise fasciniralo je pravna politika TTT-a dobio sam spisak potrebnih dokumenata koje sam morao da prikupim i dostavim na uvid pre konacnog dogovora oko kursa.Kada je sve to ispunjeno dogovorili smo datum i vrme pocetka kursa.
Streliste tamnava kao teren na kome radi TTT je stvarno jedan od najlepsih kompleksa gde imate sve sto vam treba da bi uzivali u radu sa oruzjem.
Po dolasku na streliste na licu mesta je bila medicinska ekipa i u jednoj kancelariji improvizovana mala ordinacija sa aparatima za EKG i ostalim stvarcicama koje neznam kako se zovu ,ljubazno medicinsko osoblje je uradilo kompletan lekarski pregled pre pocetka kursa i naglasili su mi da ce jos jedan pregled uraditi na sredini kursa i na kraju celog programa.
Dva momka obuceni u istoj odeci sa ambelmima TTT-a su mi se predstavili,radilo se o instruktorima ove kompanije preneli su mi ceo sadrzaj kursa,proveli me kroz prostorije celog strelista gde se u jednoj nalazio dugacak sto sa velikom kolicinom automatskog oruzja od AK pa do PM-ova instruktori su mi ispricali da je to samo mali deo arsenala koji TTT poseduje u svom vlasnistvu i koje koriste za svoje programe.
Pocetak kursa mi je bio fascinantan jer dok sam ja radio kurs sa instruktorima u drugom delu strelista su trenirali neki stranci sa automatskim oruzjem i priguivacima sto sam do tada mogao videti samo na filmu.
Rad u toku kursa je totalno profesionalan i svakoj sitnici pristupaju krajnje ozbiljno, ono na sta su najvise bacili akcenat je bezbedno rukovanje pistoljem,takticke radnje,razne situacije koje se mogu desiti uvek u zivotu,razliciti polozaji za pucanje......a sve to uz lagani rad druzenje na pauzama,ruckom na terasi restorana.
po zavrsetku kursa sam dobiio lekarsko uverenje od strane medicinskog osoblja,naravno certifikat o zavrsenom kursu,majcu TTT i kacket sa amblemom TTT.
Ali ustvari ono najbolje stro sam dobio je novo znanje veznao za oruzje,jedan nesvakidasanj dan proveden sa profesionalcima u svom poslu i mogucnost da nastavim dalje da usavrsavam svoje znanje jer sam se odmah prijavio i zavrsio visi kurs za pistolj.
Skoro su me obavestili iz TTT-a da organizuju program posvecen legendarnom oruzju AK47 i naravno nisam mogao da odolim znajuci kakvo je uzivanje raditi sa njima i da su jedini gde se tako nesto moze probati.
Nadam se da sam uspeo bar malo da prenesem svoje dozivljaje i da vam priblizim kako sam se ja osecao tog dana.
Pozdrav svima |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|